FOTOGRAF I BERGEN

Hei, jeg heter Maria og jobber som profesjonell fotograf i Bergen. Jeg har studio i hvitt koselig hus på Midtun. To minutter med bil fra Nesttun sentrum. Jeg fotograferer mest gravide, nyfødte babyer og 1 åringer. Innimellom også familier og konfirmanter.

Helt siden jeg var liten jente har jeg drømt å bli fotograf. Det står faktisk i skoledagboken fra 7 klasse. Jeg er så takknemlig for at jeg kan jobbe med det jeg liker best. Forevige de søte små. Stoppe tiden litt. Slik at du kan ta vare på minnene.

Hjemme har jeg to jenter. Filippa er født i september i 2017 og er en bryllupsbaby. Lilja er født i januar 2021 og er en pandemibaby. Hehe, ikke like romantisk den siste der. Jeg giftet meg med Tore 07 januar 2017. Bryllupsbildene våre er tatt på toppen av Ulriken i snøen. Vi liker godt å planlegge, drømme og jobbe på kveldene. Gjerne med rødvin i mummikopper.

Fotograf Maria i studio. Brun bakgrunn. Dame med mørkt hår og grønn kjole.

Skal jeg fortelle deg en hemmelighet? Jeg syns det er kjempe vanskelig å fotografere egne barn. Mange ganger så går det ikke. Eller så må jeg dele den opp i flere bolker, noe som jeg vanligvis bruker bare en foto på med kundene mine. Årh.. jeg blir så frustrert!! Kan du kjenne deg igjen i det? Tenker at det er fort gjort å bare ta et fint bilde. Men så nekter barna å bli med eller å være glad. Ofte så tenker jeg at jeg skulle bare ha booket time hos en fotograf. Og når jeg ønsket meg gravidbilder med meg og Filippa, da skjønte jeg at det var nytteløst å ta de selv. Min gode kollega Fotograf Siri Sverdrup tok gravidbilder av meg med Filippa. Jeg hadde aldri klart å få så fine bilder. Til og med de fine smilehullene til Filippa synes på flere av bildene. Åå, som jeg elsker de bildene.

Jeg har erfart at det å ta bilder av egne barn, det er vanskelig. Men jeg vet hvordan jeg skal få andre sine nyfødte babyer til å sove godt igjennom fotograferingen. Jeg koser meg med å leke med 1 åringer i studio til de blir varm og trygg. Da kan jeg ta fine bilder av de. Jeg har en god del tull og tøys på lager slik at jeg kan lure frem gode smil på bildene. Åå, jeg elsker jobben min.

Takk for at du er her. Ta gjerne kontakt om du lurer på noe.

Fotograf Siri Sverdrup